Friday, 2024-04-19, 10:30 PMMain | Registration | Login

Site menu

News calendar

«  May 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Login form

Welcome Guest!

Search

Site friends

Our poll

Rate my site
Total of answers: 62

Statistics

Main » 2008 » May » 22 » Concursul de desene şi pictură “Petrică Gruşca”
Concursul de desene şi pictură “Petrică Gruşca”
3:48 PM

În incinta ONG “Alianţa între generaţii” din Făleşti a avut loc vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere din cadrul Concursului de desene şi pictură “Petrică Gruşca”cu genericul “Culorile primăverii”, ediţia I. Parteneri în această activitate sunt: Şcoala de arte Plastice Făleşti, Direcţia Generală Învăţămînt, Tineret, Sport a Consiliului raional Făleşti şi Primăria Făleşti.

       Expoziţia este o activitate inedită de alte manifestări culturale realizate de elevi, deoarece au vernisat alături de profesorii lor, iar toate lucrările au fost vernisate pe www.artsfalesti.ucoz.com.

       Participarea numeroasă (circa 191 de lucrări, aproximativ 136 participanţi din 13 judeţe ale României şi raionul Făleşti), demonstrează originalitatea ideii, dar şi conceptul interactiv şi participativ al educatoarelor, învăţătoarelor, institutoarelor din grădiniţele şi şcolile româneşti.

     Este un lucru minunat ceea ce au făcut aceşti copii, lucrările lor fiind pline de culori senine, imaginaţie. Nu am afişat rezultatele concursului doar dintr-un considerent: încercam să păstrăm emotivitatea aşteptărilor, dar şi comunicarea ce a început prin intermediul paginii WEB create, care a devenit nu numai o galerie de desene şi pictură, dar şi o adresă de comunicare, acest început datînd cu lansarea Proiectului „În Europa prin Internet”, finanţat de Fundaţia Soros-Moldova în cadrul unui Program de dezvoltare a Centrelor Comunitare de Acces la Instruire şi Informaţie (CCAII). Cu atît mai mult ne bucură această îmbinare între creaţia plastică, comunicarea şi utilizarea tehnologiilor informaţionale.

Notele, aprecierile, comentariile ce se fac plasate pe această pagină WEB ne încarcă cu sentimente deosebite faţă de cei ce au lucrat, dar şi faţă de cei ce apreciază aceste lucrări. Cu atît mai mult, urmărim cu mare atenţie locaţiile de unde este accesată pagina WEB şi acolo am văzut că ea a fost deshisă în România, Republica Moldova, Franţa, Italia şi Croaţia. Mesaje personalizate au venit din Libia, fapt pentru care putem spune că efortul financiar oferit de Asociaţia „Consumcoop” din Făleşti (preşedinte Oleg Galiţ), dar şi suportul oferit de către Reprezentanţa UNICEF din Moldova prin intermediul Alianţei ONG-urilor active în domeniul protecţiei copilului şi familiei din Republica Moldova, este foarte mare.

Diplome de merit au fost decernate tuturor participanţilor, iar premiile au constat din cadouri oferite de sponsorii nominalizaţi mai sus.

Attachments: Image 1
Views: 1927 | Added by: artsfalesti | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 1
1 Busic  
0
mmmmmmmmmmmm tot vrau sa particip sad dar nu stiu cum...shi daca e posibil asta..!

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Copyright MyCorp © 2024 |